Lisenssit

 

Lisenssi (agility)

Yhdistys suosittelee HiFin agilitytoimintaan osallistuvia hankkimaan vähintään harrastajalisenssin (C-lisenssi) Sporttiturva -vakuutuksella. Sporttiturva -vakuutus korvaa mm. yhdistyksen tapahtumissa tai viikkotreeneissä sattuneen äkillisen loukkaantumisen. 

 

Harrastajalisenssin haltijalla on oikeus osallistua muihin SAGI:n ohjauksen ja valvonnan alaisuudessa järjestettäviin tapahtumiin ja virallisiin kilpailuihin. C-lisenssi voidaan kesken lisenssikauden muuttaa kilpailulisenssiksi. 

 

Mikäli suunnittelet kisaamisen aloittamista sinulla tulee olla voimassa oleva kilpailulisenssi (A- tai B1- ja B2). Kilpailulisenssin haltijalla on oikeus osallistua SAGI:n myöntämiin virallisiin kilpailuihin sekä muihin SAGI:n ohjauksen ja valvonnan alaisuudessa järjestettäviin tapahtumiin, kuten leireille, kursseille ja koulutuksiin.

 

Lisenssin voit ostaa Suomisportissa

 

Lisenssiehdot ja Sporttiturva

Lunastamalla lisenssin lisenssinhaltija sitoutuu lisenssiehtoihin, joilla lisenssinhaltija sitoutetaan soveltuvin osin liiton sääntöihin ja agilitysäännöstöön sekä Reilu Agilityyn, joka kattaa mm. ihmisten ja koirien antidopingsäännöksiin. Reilu Agilityyn voit tutustua täällä.

Mikäli lisenssi on lunastettu vakuutuksella, lisenssinhaltija sitoutuu samalla Pohjola Vakuutus Oy:n myöntämän Sporttiturvan vakuutusehtoihin. Sporttiturvan sisältämä urheiluvakuutus on voimassa kilpailuissa, harjoituksissa ja leireillä sekä näihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin (max. 3 kk:n pituisilla matkoilla).

 

Sporttiturva lyhyesti (lainaus tuoteselosteesta 2024)

Sporttiturvasta korvataan, kun loukkaannut äkillisen tapahtuman seurauksena - esimerkiksi akillesjänne repeää tai polvi menee sijoiltaan.
Myös rasitusmurtuma tai sen esiaste korvataan, mikäli se ilmenee äkillisen tapahtuman yhteydessä. Äkillisen tapahtuman tulee sattua Sporttiturvan voimassa ollessa.


• Hoitokorvaus 15 000 €
• Omavastuu 100 € jokaista äkillistä tapahtumaa kohti
• Haittakorvaus 30 000 €
• Kuolinkorvaus 8 500 €.


Lisätietoja ja toimintaohjeet sivuilta vahinkoapu.pohjola.fi ja op.fi sekä palvelunumerosta 0303 0303. Sporttiturvan vakuutusehdot L2401.

 

Oma vakuutus

Mikäli lisenssinhaltijalla on oma urheiluvammat kattava tapaturmavakuutus, hän voi lunastaa lisenssin ilman vakuutusta. Kun lisenssi lunastetaan ilman vakuutusta, tulee voimassa olevan, agilityssa syntyneet urheiluvammat kattavan, tapaturmavakuutuksen vakuutusnumero ilmoittaa lisenssiä lunastettaessa.

Mikäli tapaturmavakuutus loppuu ennen lisenssikauden loppua, lisenssinhaltija on velvollinen jatkamaan vakuutusta vähintään lisenssikauden loppuun tai lunastamaan lisenssiin kuuluvan tapaturmavakuutuksen.

 

Lue lisää agilitylisenssistä ja hinnoista täältä:

https://www.agilityliitto.fi/kilpailut/lisenssi/

 

 

SPKL-lisenssi

Lisenssi oikeuttaa osallistumaan Suomen Palveluskoiraliiton hallinnoimiin kokeisiin ja kilpailuihin.
Kokeeseen / kilpailuun / luonnetestiin / MH-luonnekuvaukseen ei voi Virkussa ilmoittautua ilman rekisteröitymistä.
Kokeisiin ja kilpailuihin, joihin vaaditaan lisenssi, ei voi ilmoittautua ilman voimassa olevaa lisenssiä.

 

Vakuutus

Suomen Palveluskoiraliitto ry on vakuuttanut Ifissä lisenssin omaavat koiranohjaajat tapaturmien varalta 1.1.2018 alkaen.

 

Vakuutus kattaa kilpailuihin ja kokeisiin osallistuvat henkilöt kilpailujen ja kokeiden aikana. Vakuutus on voimassa kilpailuissa ja kokeissa, ja kilpailujen virallisissa harjoituksissa. Lisäksi vakuutus kattaa pelastuskoirakokeisiin, -tapahtumiin ja viranomaisten kanssa yhteistyössä tehtäviin VIRTA-tarkastuksiin osallistuvat koiranohjaajat.

 

Kyseessä on ryhmävakuutus, joka ei rajoita yksilön vapautta tai oikeutta ottaa tai käyttää muita vakuutusyhtiöitä tai vakuutuksia. Vakuutusta ei ole sidottu yksittäisen henkilön tietoihin, eikä kenenkään tietoja ole luovutettu tai luovuteta eteenpäin.

 

Tapaturmavakuutuksen sisältö:

Hoitokulut, tapaturma: vakuutusmäärä 5 000 EUR

Omavastuu/tapaturma: 0 EUR

Hoitokulun korvausaika: Kolme vuotta. Tapaturman aiheuttamia hoitokuluja korvataan enintään kolmen vuoden ajan tapaturman sattumispäivästä. Vakuutuksen tulee olla voimassa vakuutustapahtuman sattuessa.

Kuolemantapausturva, tapaturma: vakuutusmäärä 5 000 EUR

Pysyvä haitta, tapaturma: vakuutusmäärä: 20 000 EUR


Vahingosta tulee tehdä ilmoitus Palveluskoiraliiton toimistoon, josta annetaan lisäohjeet vahinkoilmoituksen tekoon.

 

Lisätietoa SPKL-lisenssin hankinnasta voit lukea täältä:

https://www.palveluskoiraliitto.fi/palveluskoiraliitto-ry/lisenssi.html